вівторок, 6 грудня 2016 р.

Що краще вибрати: екошпон чи натуральний шпон?

 Сьогодні, коли практично немає обмежень в виборі дверних конструкцій та видів їх обробки, визначитися з остаточним варіантом, як не дивно, зовсім не просто. На зміну традиційним натуральним матеріалам, приходять їх штучні аналоги. При цьому останні не поступаються, а часто і перевершують в якості, надійності, екологічності та довговічності. Чи справедливо це твердження по відношенню до екошпону і його натуральному побратимові - деревного шпону? Спробуємо розібратися.

 Що таке натуральний шпон

 Поняття «натуральний» говорить сама за себе. Так і у випадку зі шпонованими міжкімнатними дверима, що представляє собою тонкий зріз деревини. Будучи виключно природним матеріалом, шпон повністю повторює відтінок, колір, унікальну фактуру того чи іншого виду дерева. Ось чому при первинному огляді двері покриті натуральним шпоном не відрізнити від виробів з масиву. Та й порівнюючи вартість таких варіантів, можна відзначити економічну вигоду при покупці шпонованих виробів.

 Конструкція таких дверей являє собою дерев'яний каркас обшитий МДФ, що обклеюється натуральним шпоном. Не можна не відзначити природну красу, естетичність подібних моделей. Правильний догляд і дбайливе поводження з такими дверима дозволить продовжити термін їх служби років до двадцяти.

 Що являє собою екошпон

 Новий, але разом з тим вже добре відомий матеріал, зарекомендував себе тільки з найкращого боку. Структура екошпону це спресовані дрібні деревні волокна, з'єднані за допомогою синтетичного зв'язуючою речовиною. Остання додається в абсолютно незначних кількостях і не робить ніякого негативного впливу на здоров'я людини. Якщо розглядати індивідуальні характеристики матеріалу, то можна з упевненістю стверджувати, що екошпон нітрохи не поступається в естетичності, передачі натурального деревного малюнка, імітації текстури дерева.

 А з точки зору довговічності та експлуатаційної надійності значно перевершує натуральний шпон. Так, покриття з екошпону не вицвітає, стійке до хімічних і механічних впливів. Воно не схильне до підвищеної вологості і перепадів температур. Ще один великий плюс - низька доступна ціна на двері міжкімнатні.

 Який же висновок?

 Що в підсумку вибрати - рішення суто індивідуальне, адже в кінцевому рахунку ми слідуємо власним смакам і хочемо, щоб одного разу придбана річ прослужила якомога довше, не була джерелом проблем і розчарувань. Зрозуміло, що з красою природи конкурувати складно, в ній міститься особлива енергетика. Але, на жаль, такі матеріали набагато чутливіші до впливу зовнішніх факторів, а це мимоволі відбивається на їх довговічності. Рішення за вами.

Немає коментарів:

Дописати коментар