вівторок, 27 грудня 2016 р.

На якому етапі ремонту краще встановлювати міжкімнатні двері

 Установка міжкімнатних дверей, як правило, повинна проводитися на завершальній стадії ремонту. Оздоблення стін, підлоги і тим більше стелі до цього часу повинні бути вже закінченими. Після, може передбачатися хіба що монтаж плінтусів.
 Установці дверей повинен передувати візит замірника. Відразу скажемо, що краще скористатись послугами замірника в тій компанії, де і замовляєте двері. Так ви попередите можливі непорозуміння. Та й як правило, послуги таких замірювань безкоштовні.
Для чого взагалі потрібен замірник? Справа в тому, що стандартні розміри дверних прорізів і стандарти, за якими виробляють продукцію багато часто не співпадають. Це стосується висоти, ширини прорізів, товщини дверних коробок. Хороший замірник правильно «зніме мірки» з наявних дверних прорізів і до того ж дасть вам обґрунтовані рекомендації щодо параметрів потрібних вам дверей. У випадку, якщо отвір для дверей тільки планується робити, консультація просто необхідна.
 Замірника рекомендовано викликати, коли всі попередні ремонтні роботи вже - по крайній мірі, коли стіни оштукатурені і на підлозі покладена стяжка. Замірник визначить, потрібні вам дверні полотна стандартних або нестандартних розмірів. Останні - зазвичай відсотків є дещо дорожчими, тому, якщо ще не всі оздоблювальні роботи завершені, можете підігнати дверний отвір до стандартних розмірів, що дозволить вам дещо заощадити.
Важлива порада, якою не варто нехтувати! Придбавши нові дерев’яні двері, рекомендовано, перед установкою дати їм адаптуватись до вологості та температури приміщення. Справа в тому, що вам не відомо в яких температурних умовах раніше зберігались двері, які мають властивість вбирати вологу з сирого повітря або віддавати її. Зберігання дверного полотна в холодних сирих приміщеннях може призвести до того, що добре просушене дерево поступово насититься вологою, а лінійні розміри дещо зміняться. Встановивши таке полотно, ви зіткнетеся з тим, що в міру висихання воно може покоробитися, почнуться проблеми з закриванням та ін.

 Саме через такі гігроскопічності властивості дерева монтаж дверей потрібно здійснювати після закінчення всіх «мокрих» ремонтних процесів - нанесення штукатурки, клеєння шпалер, фарбування, виконання стяжки.
Фінішна обробка підлоги теж повинна бути закінчена до моменту монтажу дверей. Навіть якщо ви залишите достатній зазор між стяжкою і верхнім обрізом дверної коробки, то точно прокласти під коробку паркет або ламінат буде нелегким завданням. Найчастіше виходить сумний результат - один край коробки не дістає до підлогового покриття, а інший в нього занадто впирається.
Плінтуса по всій квартирі оптимально прокласти вже після установки всіх наявних дверей.

Немає коментарів:

Дописати коментар